Осъдиха баща заради бесен скандал пред пеленаче

  • 17 април 2018 08:38

  • 2285
  • 1
Осъдиха баща заради бесен скандал пред пеленаче
© Pixabay

Родител е осъден заради бесен скандал, който вдигнал пред 6-месечното си дете. Състав на Софийски районен съд с председател Валерия Ватева е осъдил баща по Закона за защита от домашно насилие. Съдът е приел, че въпреки че детето не е насилено физически и не разбира какво се случва, то е жертва на домашно насилие, пише в. "Телеграф".

Майката се разделила с бащата на детето си и отглеждала бебето в къща заедно с родителите си в столицата. В един прекрасен ден дошъл бащата, за да види детето. Избухнал грандиозен скандал между родителите, в центъра на който се оказва пеленачето. Възрастните така крещяли, че ги чули всички съседи. От цялата караница бебето избухнало в неистов плач. Впоследствие бащата е осъден да се въздържа от домашно насилие и отнася глоба от 200 лева.

"Приех, че това е насилие с изключителна голяма степен на обществена опасност над детето, защото това посажда семето, което после много трудно може да се изтръгне и уврежда психиката. В случая не е необходимо да удрят детето, те ментално са му нанесли такъв побой, че то не би могло да се съвземе дълго време", посочва съдия Ватева. Според закона дори и вербалната агресия в присъствието на дете се счита за домашно насилие. За такова може да се сметне и ограничаването на комуникацията родител - дете по телефон или скайп, обясни Ватева.

Последвайте канала на

Novini.bg
2285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.17 | 09:32

1
Само бащата ли е викал? А останалите участници сигурно само са слушали внимателно. Или пък и те са викали? Те с колко са глобени?

Добави коментар

Водещи новини