Протест в Кипър срещу ударите, нанесени в събота в Сирия

  • 17 април 2018 07:21

  • 1929
  • 0
Протест в Кипър срещу ударите, нанесени в събота в Сирия
© gettyimages (архив)

Няколкостотин кипърци, палестинци и сирийци протестираха пред американското посолство в Никозия срещу нанесените миналата седмица удари в Сирия, в които участваха САЩ, Франция и Великобритания, предаде БТА, цитирайки АП.

Демонстрантите развяваха сирийското знаме и скандираха лозунги срещу Запада. Протестът бе организиран от коалиция от леви групи и от приемника на Комунистическата партия - Прогресивна партия на трудовия народ. Демонстрантите казаха, че ударите по цели в Сирия, нанесени от САЩ, Великобритания и Франция в събота, са неоправдани без доказателства, че режимът на Башар Асад е използвал химически оръжия срещу собствения си народ.

Участниците в протеста разкритикуваха използването на Кипър като ракетна площадка за извършване на атаки срещу сирийския народ. Те скандираха: "Империализмът е враг на всеки" и "Преврати, войни, терор, това е черното наследство на НАТО". Някои протестиращи написаха със зелена боя на асфалта: "Долу ръцете от Сирия". Група, нарекла се Сирийска арабска общност, пък разгъна плакат, на който ударите бяха наречени "безотговорен и безразсъден акт".

Британски военни самолети излетяха от британска база в Кипър, за да участват в ударите в събота по обекти, свързани с предполагаеми химически оръжия в Сирия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини