Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на въздушна атака над Хомс

  • 17 април 2018 07:08

  • 6318
  • 3
Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на въздушна атака над Хомс
© Getty Images/Guliver

Сирийската противоракетна отбраната е отреагирала на ракетна атака над Хомс срещу сирийската военновъздушна база Шайрат. Нападението е било извършено вчера късно вечерта, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на сирийската държавна телевизия.

Медията съобщава, че ракетите са били свалени от противоракетната отбрана на Сирия. В съобщението не се казва кой може да е нанесъл ударът.

Според новинарския сайт "Ал Масдар" ударът е бил нанесен от израелските военновъздушни сили от въздушното пространство на Ливан. Базата се намира в сирийската провинция Хомс, предаде ТАСС.

Правителствената телевизия "Ал Ихбария" съобщава, че сирийските военновъздушни сили са унищожили девет ракети над базата Шайрат, допълва агенцията.

Пентагонът каза, че няма информации за американска военна активност след съобщенията на сирийската телевизия за атака срещу базата Шейрат в провинция Хомс, предаде Ройтерс.

"Няма американска военна активност в този район по това време", каза Ерик Пахон, говорител на Пентагона. "Не разполагаме с допълнителни сведения, които да съобщим", допълни той.

Армията на Израел пък каза, че не разполага с информации за какъвто и да е удар в сирийската провинция Хомс. Това заяви пред ТАСС представител на военната пресслужба.

Същевременно медийното звено на проиранското движение Хизбула съобщи, че днес сирийските противовъздушни сили са прехванали и три ракети, насочени към военното летище Думаир, североизточно от Дамаск, предаде Ройтерс.

По-рано днес сирийската държавна телевизия не съобщи нищо за удар по Думаир, когато съобщаваше за ракетна атака по Шайрат в Хомс.

Последвайте канала на

БТА
6318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.19 | 22:34

3
От миротворците ще да е !

2018.04.19 | 22:34

1
Болшевишки маймунджулуци и сталински лъжи !
стефан

2018.04.19 | 22:34

2
Интересно , откъде познаваш така добре Сталин и болшевиките?! Да не си "дете на българската "демокрация , работещ като СЛУГА в някоя партньорска страна?!

Добави коментар

Водещи новини