Данъчни излязоха на протест в София (снимки)

  • 16 април 2018 21:09

  • 5398
  • 4
Данъчни излязоха на протест в София (снимки)
© Булфото

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излязоха на протест в София. Данъчните направиха шествие от столичната Териториална дирекция на НАП на улица "Аксаков" до централното управление. Причината са планираните масови съкращения, като се предвижда звеното "Оперативни проверки" да бъде закрито, а договорите на всички близо 300 служители, работещи в него, да бъдат прекратени от 1 май.

Решението на ръководството но НАП е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Според Росен Бъчваров, говорител на НАП, по оптимизиране на работата на звеното оперативен контрол се работи повече от година. Причините са, че има доста сериозен корупционен риск, че има много възможност за подобрение и в момента другото звено – "Фискален контрол", което извършва проверки, показва по-добра ефективност, заяви Бъчваров, цитиран от "Булфото".

Николай Наков от синдиката на данъчните заявява, че служителите от фискален контрол са обучавани от тези, които ще бъдат уволнени и че звеното в оперативен контрол организацията е много по-добра и проверките може да са много по-обхватни.

Утре протестиращите ще внесат своите искания на Управителния съвет и на изпълнителния директор Галя Димитрова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5398 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.17 | 12:09

4
Интересно каква е формата на протестите им, когато прибират рушветите. Изобличени нагли престъпни кърлежи.
ХХХ

2018.04.17 | 12:09

3
А когато рекетирахте - не протестирахте ...
дуци

2018.04.17 | 11:09

2
аааа НЕ ТАКА , ВИЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТЯХ !
dekameron

2018.04.17 | 11:09

1
shtom nai korumpiranite danacni slujiteli zapocnaha da protestirat neshtata za bocko merkelov ne varviat na dobre.

Добави коментар

Водещи новини