Неуспешен е първият опит за старт по делото за ваксините срещу Петър Москов (снимки+видео)

  • 16 април 2018 15:05

  • 5135
  • 3
Неуспешен е първият опит за старт по делото за ваксините срещу Петър Москов (снимки+видео)
© Булфото

Не тръгна делото за ваксините срещу бившия здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Следващото заседание е насрочено за 18 юни от 10:00 часа. Причина за това стана липсата на достатъчно време за подготовка по делото от страна на защитата. Обемът на материалите по делото е 150 тома и адвокатите не са успели да се запознаят с тях в дадените срокове, предаде репортер на Novini.bg.

Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва е обвинен за това, че през 2015 г., в качеството си министър на здравеопазването не е изпълнил служебните си задължения, като е приел дарение от турското Министерство на здравеопазването 100 000 дози ваксина за деца „Пентаксим - 0.5 мл.“ и 100 000 дози ваксина за „Хепатит Б“ – „Еувакс Б“, които не са разрешени за употреба на територията на България. От действията на Москов са настъпили вредни последици за Министерството на здравеопазването от имуществен характер в размер на 325 233,87 лв., и неимуществени вреди, изразяващи се в създаване на недоверие в авторитета на здравното министерство за осъществяване на ефективен контрол относно упражняваната лекарствена политика и недоверие у гражданите за дейността по ваксиниране на деца.

Според магистратите е налице пречка за даване на ход на делото, тъй като не са редовно призовани двете ощетени юридически лица. Това са Министерство на здравеопазването, което е самостоятелно юридическо лице и търговско дружество, което е самостоятелен правен субект.

Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва се яви лични в съдебната зала на Специализирания съд. Защитата обясни, че пречка за даване на ход на делото е незаконно, заради участието на прокурор Емил Петров в самото заседание, който е бил командирован от главния прокурор. В началото на заседанието днес отстраниха от зала Валя Ахчиева като свидетел по искане на единия от адвокатите на Москов.

Според държавното обвинение времето за започване с материалите по делото е било достатъчно, тъй като е имало срок от 20 работни дни.

Пред журналисти Москов обясни, че не съжалява за случилото се и истината ще е в обществен от здравен интерес.

Припомняме, че през март тази година Софийската градска прокуратура внесе в спецсъда обвинителния акт срещу бившия министър на здравеопазването и заместника му във връзка с ваксините „Пентаксим“, „Еувакс Б“ и „Тетадиф”.

 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
5135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веселин Василев

2018.04.16 | 20:21

3
И следващите опити - пък и цялото дело ще е безуспешно.
Иво Инджев

2018.04.16 | 20:21

2
Някой съмняваше ли се в обратното?

2018.04.16 | 16:42

1
Гний в пандиза седесарското животно.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини