Фенове на Мило Джуканович празнуват. Опозицията го хока (видео)

  • 16 април 2018 12:54

  • 1256
  • 0
Фенове на Мило Джуканович празнуват. Опозицията го хока (видео)
© gettyimages (архив)

Привърженици на победителя от вчерашните президентски избори в Черна гора Мило Джуканович излязоха по улиците на страната, за да празнуват, предаде сръбското радио Б92.

Ветеранът на политиката в балканската страна обяви победата си на първия вот за държавен глава след като страната обяви независимост през 2006 г. от Сърбия с 54 процента от 100% действителните гласове. Привържениците на Джуканович го поздравиха на фона на популярни местни песни и развяваха национални флагове и американски знамена.

Опоненти на Джуканович го обвиниха в манипулация на изборите процес чрез натиск над избирателите, използване на държавни институции и фалшифициране на бюлетини. "Ако аз бях на мястото на Джуканович, щях да се срамувам. Ние ще продължим борбата срещу диктатора", заяви бившият кандидат за президент Младен Боянич. "Където е Джуканович, там е и властта", каза от своя страна Драгиня Вуксанович.

Джуканович е роден през 1962 г. в град Никшич в семейство на функционер на югославската компартия. Той бързо се издига в йерархията и през 1991 г. става премиер на Черна гора, тогава в границите на Югославия. Джуканович на няколко пъти е бил и президент, и министър-председател на страната си. През 2006 политикът обява оттеглянето си от активна дейност, но две години по-късно се връща на сцената.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1256 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини