Цвета Караянчева пред българи в САЩ: Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ

  • 16 април 2018 10:51

  • 3043
  • 5
Цвета Караянчева пред българи в САЩ: Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ
© Народно събрание

Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ на най-високо парламентарно ниво по време на разговора ми с председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Пол Раян. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с представители на българската общност във Вашингтон, съобщи пресцентърът на НС.

Председателят на парламента ги информира за успешното протичане на българското председателство на Съвета на ЕС, като подчерта приоритетите, свързани с европейската перспектива пред страните от Западните Балкани и водещата роля на България и премиера Бойко Борисов в региона и в цяла Европа. Равностоен партньор сме, това е пътят за гарантиране на сигурност и стабилност в региона, подчерта Цвета Караянчева.

Българите от своя страна изразиха благодарност, че държавата финансира български училища в САЩ и по света. Те поставиха въпроси, свързани с политиката на страната ни по отношение на нашите сънародници в чужбина.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че за институциите ни е приоритет и те обръщат специално внимание на работата с българите извън границите на страната. Тя подчерта, че именно затова в българския парламент е създадена и успешно функционира специална постоянна парламентарна комисия. Председателят на парламента допълни, че народните представители от комисията активно работят в подкрепа на българите в чужбина. Затова ни трябва и връзката с вас - на всички нива и вътре между вас, добави тя.

Според председателя на парламента демографският въпрос е сложен проблем. Ние работим да намерим най-добрите решения, да създадем по-висок стандарт за гражданите на нашата държава, да осигурим необходимите условия за младите българи да се върнат и да се реализират в България. Това са все политики за решаване вътре, в границите на страната ни, подчерта председателят на Народното събрание.

Големият проблем според нея е, че младите хора - най-компетентните, най-подготвените, заминават да учат и остават в чужбина. По думите й при една по-ясна перспектива занапред, много от тях ще се върнат. И ние правим наистина всичко възможно това да се случи, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

На нас - българите, ни е нужно да вдигнем глави със самочувствие, защото историческото ни минало и корените ни дават безброй примери за това, допълни тя и пожела на сънародниците ни във Вашингтон да съхраняват своята култура и традиции.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова разказа за икономическите показатели на страната, развитието на икономиката като цяло, нарастването на доходите и търсенето на високообразовани и квалифицирани кадри. На срещата присъства и посланикът на страната ни в САЩ.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е във Вашингтон за участие в Глобалната парламентарна конференция, организирана от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон. Във форума участва и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Събитието се провежда на 16 и 17 април 2018 г. във Вашингтон.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3043 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.16 | 17:17

5
КОЛКО ПЪТИ САЩ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАТ НА РАЗНИ ТЪПИ САКАТИ ПСЕВДОПОЛИТИЧЕСКИ ТВАРИ, ЧЕ СИ ИМАТ ИЗИСКВАНИЯ.

2018.04.16 | 17:17

4
Американци не и се сърдете, толкова и е акъла

2018.04.16 | 17:17

3
ДА СИ ВНЕСЕМ АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЦИ

2018.04.16 | 17:16

2
Лижи краварски задници, седесарска пръдло, и ще облекчат визовия режим. Друга работа нямате, само краварските визи.

2018.04.16 | 17:16

1
Визи и шенген през крив макарон ще видим с тази корупция и престъпност.

Добави коментар

Водещи новини