Бойко Борисов пристигна в Прищина, Хашим Тачи му връчи медал (обновена+снимки)

  • 16 април 2018 10:47

  • 3367
  • 6
Бойко Борисов пристигна в Прищина, Хашим Тачи му връчи медал (обновена+снимки)
© Novini.bg

Започна еднодневното посещение на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Косово, предаде репортер на Novini.bg. 

В рамките на визитата Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще проведе среща с косовския президент Хашим Тачи, на която ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, а също и гарантирането на мира и сигурността в региона.

В телефонен разговор, проведен миналата седмица, Борисов дискутира с президента на Косово предстоящата среща на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се проведе в София на 17 май в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС. В съобщение, публикувано в социалната мрежа "Фейсбук" след разговора, Тачи обяви, че е планирана среща с министър-председателя на България за "координация, свързана с двустранните отношения и евроатлантическия дневен ред".

Други теми, които ще бъдат засегнати в рамките на дискусиите в Прищина, са проектите за инфраструктурна и дигитална свързаност между шестте страни от Западните Балкани (Сърбия, Македония, Косово, Черна гора, Албания и Босна и Херцеговина) и Европейския съюз.

Освен с Тачи, в програмата на визитата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Прищина са предвидени също разговори с премиера на Косово Рамуш Харадинай, както и с Наталия Апостолова, ръководител на делегацията на ЕС в Косово. В Прищина министър-председателят е придружаван от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Започнаха разговорите между Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Хашим Тачи, като след техния край двамата ще дадат пресконференция, предаде репортер на Novini.bg.  Хашим Тачи удостои министър-председателя БойкоБорисов с Ордена на независимостта за заслугите му за свободата и независимостта на страната. Високото държавно отличие се връчва по случай 10-годишнината от обявяването на независимост на Косово.

Този орден е за личните Ви заслуги и лична ангажираност в подкрепа на Косово, за заслугите на българския народ за развитието на приятелските отношения между двете страни, за предстоящата среща в София. Знаем, че българите навсякъде ще ни посрещат и навсякъде ще усещаме българския дух, посочи президентът Тачи.

Приемам го като знак към българския народ, който изстрада войната, но винаги е подкрепял борбата за свобода, независимост, демокрация, мир и просперитет на целия регион, каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3367 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.04.16 | 15:54

6
ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ НЕ ЩАТ ЗАПАДНИ БАЙ ГАНЮ

2018.04.16 | 15:54

5
експерт по слюноотделяне

2018.04.16 | 15:54

4
Бойко не разбра, че като върви срещу българите все ще пада.

2018.04.16 | 15:54

3
Айде, Тикво, оди у ливадите като никой в Европа не те има за човек и не те кани.

2018.04.16 | 15:54

2
Седесарски тупан, иди на посещение в Африка, направихте ни с Костов африканска държава.
Donald Borisov

2018.04.16 | 12:19

1
|AZ KAZAH HAU|

Добави коментар

Водещи новини