Как да върнем тялото си към "първоначалните му настройки"

  • 17 април 2018 06:09

  • 7478
  • 2
Как да върнем тялото си към "първоначалните му настройки"
© pexels

Нашето тяло е най-уникалната “машина” в цялата вселена. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде посочен и остранен чрез активиране на собствените възстановителни механизми.

На тази философия се основава техниката наречена Боуен. Според създателя й, Том Боуен,  тя е средство да върнем тялото си към “първоначалните настройки”.

Боуен терапията е създадена в покрайнините на Мелбърн, Австралия от покойния вече Том Боуен през 60-те и 70-те години на миналия век.
По официални данни той е лекувал по около 13 000 пациенти на година.

След неговата смърт един от учениците му създава Австралийската академия за Боуен терапия. Тази методика е разпространена в 37 държави по света. На контитентална Европа тя влиза през 2000 година, а в Бългрия - едва през 2009 година.

Характерното за лечебния процес е, че той се извършва от самото тяло, а терапията представлява серия от различни Боуен движения с лек натиск.

терапия се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожата или леки дрехи.Копирано от standartnews.com

Терапията се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожата или леки дрехи.

Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

Техниката се препоръчва за всички възрасти, от новородени до стари хора. Тя е много ефективна срещу мускулно-скелетни проблеми, главоболие и мигрена, проблеми с бъбреците, дори бебешки колики.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7478 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Простак

2018.04.17 | 09:50

1
аз на жените знам къде им е копчето за ресетване... После правят мусака или баница...
дамбулова

2018.04.17 | 10:42

2
баница

Добави коментар

Водещи новини