Международна конференция "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ

  • 16 април 2018 06:44

  • 1518
  • 0
Международна конференция "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ
© EU2018BG.BG

Международна конференция на тема "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" ще се състои днес и утре в зала "Триадица" на резиденция "Бояна" в София.

Събитието е част от календара на българското европредседателство.

Целта на конференцията е да насърчи обмена на мнения за предизвикателствата и възможностите за бъдещето на социалната икономика в контекста на цифровата революция и приобщаващия растеж.

По време на двудневния форум политици от Европейския съюз и от страните от процеса на разширяване, представители на международни организации, социални партньори и организации на гражданското общество ще обсъдят как социалната икономика може по-добре да отговори на съвременните предизвикателства пред Европа и да допринесе за потребностите от приобщаващ икономически растеж.

Дискусиите ще се съсредоточат върху подобряването на разбирането за ролята на социалната икономика при справянето с някои от основните предизвикателства - създаването на устойчиви и достойни работни места, подобряването на социалната справедливост за всички и намаляването на неравенствата.

Участниците в събитието ще търсят отговор на въпросите - как социалната икономика става устойчива, кои са благоприятните условия за силна социална икономика в Европейския съюз, какви трябва да са инвестициите и финансовите инструменти за развитието на сектора.

Основна тема ще са мерките за насърчаване на интеграцията на хората в неравностойно положение в обществото и на пазара на труда. Ще бъдат обсъдени и мерките за по-ефективно социално включване, развитието на "сребърната" икономика и ролята на жените в социалната икономика.

Програмата на конференцията включва министерска кръгла маса. Участниците ще обсъдят как социалната икономика може да допринесе за сближаването на системите за социална защита и социално-политическите решения на европейско равнище.
Очаква се конференцията да бъде открита от социалния министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини