Папата: Дълбоко съм обезпокоен от сегашната обстановка в света

  • 15 април 2018 14:35

  • 3980
  • 3
Папата: Дълбоко съм обезпокоен от сегашната обстановка в света
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова днес световните лидери да възобновят усилията за мир в Сирия. Той заяви, че е дълбоко обезпокоен от това, че те не са постигнали съгласие за съвместен план за прекратяване на кръвопролитията, предаде Ройтерс.

"Отново призовавам всички политически лидери справедливостта и мирът да надделеят", каза Светият отец в седмичното си обръщение пред събралите се на площад "Свети Петър".

"Дълбоко съм обезпокоен от сегашната обстановка в света, в която въпреки средствата на разположение на международната общност е трудно да бъде постигнато съгласие в полза на мира в Сирия и други региони по света", заяви Франциск.

Миналата неделя папата окачестви предполагаемата химическа атака в Сирия ден по-рано, в отговор на която САЩ, Великобритания и Франция нанесоха в събота рано сутринта удари по цели на сирийското правителство, като неоправдано използване на "средства за унищожение", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3980 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.16 | 17:55

3
Всички сме на тръне, попе, откаченякът в Белия дом изглежда е нелечим.
dekameron

2018.04.16 | 11:42

2
ami tia obstanovkata vav sveta e predizvikana ot takiva pederasi kato teb.
Bg

2018.04.16 | 00:33

1
И Аз също папу

Добави коментар

Водещи новини