Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Люксембург

  • 15 април 2018 14:27

  • 1656
  • 3
Екатерина Захариева ще участва в Съвета "Външни работи" в Люксембург
© Булфото

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще участва в Съвета "Външни работи", който ще се състои в понеделник в Люксембург. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Първите дипломати на ЕС ще обсъдят ситуацията в Сирия, в контекста на последните събития в страната и подготовката за предстоящата на 24-25 април в Брюксел конференция по Сирия и региона, като се очаква Съветът да приеме и заключения по темата.

Министрите ще имат дискусия по отношенията ЕС-Русия във връзка с последните развития. Ще бъдат обсъдени резултатите от прилагането на петте принципа за развитие на връзките с Москва и тяхната ефективност.

В дневния ред на Съвета е включена и темата за Западните Балкани, в контекста на обявената на 6 февруари Стратегия на ЕК за региона. Вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще информира колегите си за хода на подготовката на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София на 17 май.

Първите дипломати на 28-те ще дискутират по ситуацията в Иран, включително споразумението по ядрената му програма.

Министрите ще обменят мнения и относно бъдещето на инструментите за външна дейност в следващата Многогодишна финансова рамка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
сигурен источник

2018.04.16 | 15:49

3
Вярно е ,ще участва...ще разнася кафета и вода!

2018.04.16 | 15:49

2
И с какво е компетентна нашата ОфЦа по въпросите за Сирия и ситуацията в Иран? Че,ще и взема решения...поредната "Yes " дама на васалните републики към САЩ .

2018.04.16 | 15:49

1
Колкото некадърна ,два пъти по тъпа !!! Министрите на тиквата !!!! ХА ХА ХА

Добави коментар

Водещи новини