Борбата на ЕК с кибератаките се задълбочава

  • 13 април 2018 18:48

  • 1315
  • 0
Борбата на ЕК с кибератаките се задълбочава
©

Всяка година Европейската комисия е подложена на 400 кибератаки годишно.

За да борят ударите, експертите се насочват към систематичен начин на защита. Така институцията устоява на виртуалните нападения.

140 млн. евро е бюджетът на Главна дирекция „Информатика“, с които пари специалистите пазят чувствителната информация.

Пред дирекцията стоят няколко предизвикателства, що се отнася до кибератаките.

Ключови процеси са необходими за всяка система в областта на информационните технологии. Необходимо е да се насочи вниманието към видовете инфраструктура. Същевременно корпоративното управление е съществен аспект по въпроса.

Планът е амбициозен и цели да гарантира системите и сигурността още на ниво проект.

За да борят виртуалните нападения, експертите работят в насока разкриване на онези фактори, които допринасят за уязвимостта на самите системи. Идеята е проблемите да се отстраняват максимално бързо.

Когато специалистите разработват нови системи, те се съсредоточават върху новата архитектура, която да гарантира, че компонентите имат вградена сигурност.

Разчита се през следващата година или две да се мине към една по-стабилна и по-сигурна ситуация. Надеждата е плановете да станат по-зрели.

С тази цел е увеличен капацитетът на мониторинга в Еврокомисията. Използват се най-новите инструменти, за да може да се разкрие дадена нередност.

Капацитетът обаче сам по себе си изисква определено време за изграждане, а сигурността се нуждае от постоянно укрепване.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини