Голямо количество цигари и тютюн спипаха при спецакция

  • 13 април 2018 17:48

  • 2893
  • 1
Голямо количество цигари и тютюн спипаха при спецакция
© Pixabay

На 12 и 13 април 2018 г., на територията на ОДМВР-Враца са проведени две специализирани полицейски операции с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. По време на операциите са разкрити голямо количество цигари и нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Това съобщиха от ОДМВР-Враца.

На 12 април 2018 г., след оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, служители от ТДНС - Враца и служители на ОДМВР-Враца извършиха претърсване в цех за обработка на каменни изделия в село Дерманци, община Мездра. В обособено помещение са открити и иззети общо 217 000 къса цигари, без български акцизен бандерол. Лицето Д. К.(45 г.) от гр. Мездра, стопанисващо помещението, е задържано за срок до 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура Мездра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В рамките на операцията е извършено претърсване и в гаражна клетка към жилищна сграда в гр. Враца, ползвана от лицето Д.Д.(49г.)- криминално проявено и осъждано за престъпление по чл. 197 от НК. Намерени и иззети са общо 30 000 къса цигари без български акцизен бандерол. По случая е уведомена Районна прокуратура-Враца. Образувано е бързо полицейско производство. Лицето Д.Д. е задържано за срок до 24 часа.

Работата по изясняване и доказване престъпната дейност на лицата продължава.

На 13 април 2018 г., служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при МВР Враца проведоха специализирана операция с цел пресичане, разкриване и документиране на престъпленията, свързани със съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол, на територията на гр.Враца.

В гр. Враца, при извършенa проверка в багажното отделение на л.а.“Мерцедес“, управляван А. А. /39 г./ - криминално проявен и осъждан по чл. 234 от НК, са установени 9 найлонови плика, съдържащи ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол, с общо тегло 6,050 кг.

При последваща проверка в търговски обект на ул. „Драган Цанков” /Складова база ОКС/, стопанисван от същото лице, са допълнително установени 2.000 кг. ситно нарязан тютюн и 1 000 къса цигари без български акцизен бандерол. Контрабандната стока е иззета, като по случая е образувано досъдебно производство.

Допълнително, в хода на досъдебното производство бе извършен оглед, претърсване и изземване в избено помещение в частен дом в гр. Враца, стопанисвано от А.А., в което са открити и иззети общо 158,750 кг. ситно нарязан тютюн в чували и малки разфасовки, празни прозрачни найлонови пликове приготвени за пълнене, два кантара и везна.

В хода на операцията са иззети общо 166,800 кг. ситно нарязан тютюн и 1 000 къса цигари, без български акцизен бандерол.

А.А. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dani

2018.04.14 | 15:41

1
в Горна Оряховица и В.Търново никой не закача контрабандистите с прякори Картофа, Македoнеца, Скорпиона, Ероса... Кой ли ги пази?? май заплащат такса спокойствие

Добави коментар

Водещи новини