Кирил Ананиев: Жертвите на катастрофата са 6, хоспитализираните са 23 (обновена+видео)

  • 13 април 2018 15:41

  • 8263
  • 0
Кирил Ананиев: Жертвите на катастрофата са 6, хоспитализираните са 23 (обновена+видео)
©

Бих желал да изразя моите съболезнования към близките на загиналите при катастрофа на АМ „Тракия“. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на срещата му с експерти на министерството и представители на организациите на хората с увреждания.

“Искам да благодаря на екипите на спешна медицинска помощ, които са отишли на място и са насочили пострадалите към 3 основни болници – ВМА, УМБАЛ „Света Анна“ и „Пирогов“. Убеден съм, че екипите на болниците полагат абсолютно всички усилия да помогнат на пострадалите”, допълни още той.

Той отиде в болница Света Анна, където са откарани най-голям брой от пострадалите при катастрофата на АМ „Тракия“ при Вакарел, за да се запознае със състоянието на ранените.

"23-ма са общо хоспитализираните след катастрофата на АМ "Тракия“, като най-тежките случаи са в Окръжна болница. В болницата има четири жени. Едната е в много тежко положение, с много голяма опасност за живота. В Окръжна болница видях настанените от Спешното отделение и влязох в хирургическото, където видях и самата операция на жената, която е в най-тежко положение. Винаги има опасност за живота, особено за тази жена, която в момента е в операционната. Така или иначе се прави всичко от екипа, за да може да се спаси нейният живот“, разкри малко по-късно Ананиев.

"Искам да благодаря на Спешна помощ, която е реагирала изключително адекватна. В момента се работи по изключително професионален начин. В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно и затова искам пред вас да благодаря на д-р Близнаков и на всички останали директори и екипи в останалите болници, където са постъпили пациентите, за това, което дават от себе си. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те“, заяви Ананиев и добави, че до този момент жертвите при катастрофата са 6 - пет жени и един мъж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини