Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла

  • 13 април 2018 14:03

  • 2212
  • 0
Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла
© Булфото

Окръжната прокуратура в Русе внесе днес в съда обвинителен акт срещу 32-годишния В. М. за убийството на 18-годишния Алекс А. от град Бяла, област Русе, извършено през юли миналата година. Това съобщиха днес от прокуратурата.

Случаят е от 8 юли 2017 година. Около 5,50 часа, според прокуратурата, 32-годишният В. М. нанася удар с ръка на Алекс А. в центъра на градчето, на излизане от дискотека, при което младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Пострадалият е откаран в Университетската болница в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс А. почина на 15 юли 2017 година.

След инцидента Районният съд в Бяла задържа за постоянно в ареста В. М. Заради случая в града в продължение на три дни бяха организирани и протести.

От Русенската окръжна прокуратура информираха, че обвинението е за умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди. За престъплението се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

При разследването са били извършени множество следствени действия - огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на 26 свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и други експертизи, изготвени от общо седем вещи лица.

Обвиняемият В. М. е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и е приведен в затвора. Очаква се насрочване на делото от съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини