Руски хеликоптер падна в Балтийско море, има загинали

  • 13 април 2018 10:43

  • 2094
  • 3
Руски хеликоптер падна в Балтийско море, има загинали
© Getty Images/Guliver (архив)

Руски транспортно-боен хеликоптер Ка-29 падна снощи в Балтийско море по време на пробен полет. Двамата летци изпитатели от завода производител загинаха, съобщи днес пресслужбата на руския Балтийски флот, цитирана от ТАСС.

Трагично прекъсналият полет е протичал "в обикновени метеорологични условия". Екипи от Балтийския флот са започнали издирвателна операция в района.

В момента няма никакви затруднения за корабоплаването в акваторията на Балтийско море в района на Калининградска област, съобщи дежурният в местния спасителен подцентър.

Ка-29 е разработен от съветското конструкторско бюро "Н. И. Камов" в началото на 80-те. Машината е предназначена за стоварване на десант от кораби и огнева подкрепа на морските пехотинци от десанта, както и за превоз на товари, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.04.17 | 01:18

1
Цървули!!!Тази Рускенефска ярмомелка е конструктивно сбъркана!!!С тези две перки една над друга прилича на комбайн "Нива"!!!Ясно е че и е трудно да лети!!!Американците не правят такива недоразумения,но ватенките са тъпи галоши и не разбират от аеродинамика!!!
дуци

2018.04.17 | 01:19

3
ЦЪРВУЛ , ПИШЕШ ВЕЛИКИ ГЛУПОСТИ ,ТИ СИ ТОЛКОВА "АЕРОДИНАМИЧЕН" КОЛКОТО НА СЛОН ГЪЗА
кмета на Крупник

2018.04.17 | 01:19

2
Пак изгрухтя нещо тоя содомит. Трансформирал се е в прасе, след дълги години живот в кочината при своите любимци.

Добави коментар

Водещи новини