Татяна Дончева: Има драматична загуба на институционален капацитет в България

  • 13 април 2018 08:39

  • 2396
  • 4
Татяна Дончева: Има драматична загуба на институционален капацитет в България
©

Управлението на затворите е много трудна работа и винаги е била организирана от малко на брой разбирачи. Последният разбирач, който работеше в системата на затворите ген. Петър Василев почина. Не са много тези, които са готови да работят там с желание. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в в ефира на БТВ.

„В последните 10 години има много сериозна кадрова криза. Сегашните действия на ръководството на затворите ми се струва смехотворно“, подчерта тя.

„Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма“, коментира Дончева. Тя направи анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора. Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години.

"Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани", каза още лидерът на "Движение 21".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2396 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дуци

2018.04.29 | 14:56

4
ДОНЧЕВА , ХУБАВО ГО КАЗА ЗА КЛАНОВЕТЕ В СТРАНАТА , НЕ САМО ЧЕ , "Има драматична загуба на институционален капацитет," АЗ ШЕ ГО КАЖА , ЧЕ НА ПРАКТИКА ДЪРЖАВА НЯМА , САМО ГЕОГРАВСКО ПОНЯТИЕ ,ДОТАМ СМЕ СТИГНАЛИ
Умник Гюро

2018.04.29 | 14:56

3
Има на баба ти хурката, дрислива колхозничке!
Чери

2018.04.29 | 14:56

2
Точно така е, липсват кадърни кадри поради политическите назначения. Наистина има и хора-професионалисти, но пред тях няма хоризонт, ако не са партийно обвързани или бързо изчезват ако решат да действат адекватно. Сега е по-зле в това отношение, отколкото по Тошово време. Н
Тази е

2018.04.14 | 11:01

1
най-умрялата бг.п....а...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини