Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Холандската християндемократическа партия

  • 12 април 2018 19:00

  • 1426
  • 2
Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Холандската християндемократическа партия
© ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща със Сибранд Бума, председател на Холандската християндемократическа партия - вторият по големина коалиционен партньор в правителството на министър-председателя от либералната партия Марк Рюте и част от семейството на Европейската народна партия.

По време на срещата бяха обсъдени приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, като Бума отбеляза положителните оценки за успеха на председателството, които получава като отзвук от свои колеги в изпълнителната власт в Холандия, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Цветанов и Бума се обединиха около възможностите за засилване на парламентарния диалог между България и Холандия, особено в сферата на сигурността чрез по-интензивно сътрудничество между комисиите по вътрешни работи в парламентите на двете държави.

"Необходимо е да продължаваме да изграждаме доверие помежду си като надеждни партньори, а ключът за това е активният диалог," заяви Цветанов.

В срещата участва и българският евродепутат Ева Майдел. Други обсъждани теми бяха актуални аспекти от дневния ред на ЕС, както и европейската перспектива за страните от Западните Балкани. В рамките на утрешния ден Сибрант Бума ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, по чиято покана е в България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.13 | 11:05

2
и какво от това?

2018.04.13 | 11:05

1
Да си го вземат в Холандия тоя седесарски глист.

Добави коментар

Водещи новини