Каракачанов: Евентуални удари срещу Сирия ще навредят много на Европа

  • 12 април 2018 17:37

  • 6065
  • 5
Каракачанов: Евентуални удари срещу Сирия ще навредят много на Европа
©

Няма решение на нито една организация за удар в Сирия. С нас също никой не е разговарял. Най-вероятно ще се стигне до Коалиция на желаещите, както беше в Ирак. Като погледнете картата, ще видите, че през България не минават въздушни коридори към Сирия.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. "Все още не е ясно кой е използвал химическото оръжие. Дори и да е ясно това, не виждам какво ще се постигне с едни удари срещу Дамаск. От химическата атака са пострадали хора, но при едни ракетни удари ще загинат много повече цивилни граждани. Едни евентуални удари срещу Сирия ще навредят на самите сирийци, както и на европейските държави. Кризите в Близкия Изток започнаха през 2003 година, когато беше ударен Ирак. Мина се през така наречената арабска пролет и се стигна до Сирия. През цялото това време пострадаха народите на тези държави, защото те се сега се управляват от ислямисти. Европа също пострада много, защото бе залята с мигранти", разкри Каракачанов.

"Трябва да модернизираме нашите въоръжени сили. Факт е, че над 90% от техниката е от съветско време. За изтребителите МиГ е факт, че Полша не може да ги ремонтира. Те същото взимат частите от Русия, а не от Аляска. Истината е, че трябва да модернизираме армията. Натовското въоръжение струва много пари. Не можем да разчитаме само на осем натовски самолети, а старите да ги изхвърлим. Ако някой е готов да ни подари самолети, ние ще осигурим къде да кацнат на Граф Игнатиево", обяви военният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6065 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.04.13 | 20:29

5
ТРАЙ БЕ СВИНЬО
Агент Иван

2018.04.13 | 18:59

4
Жалък боклук!
Демократ

2018.04.13 | 18:59

3
Кaрaкaчaнкaтa знае че, ако САЩ решат ще изгoнят руската cгaн много лесно от Сирия, за това така лae :)))
Дон

2018.04.13 | 18:59

2
Тъжно е когато гледаш управляващ
alexn

2018.04.13 | 18:59

1
Г-н Каракачанов стана русофиллллллл браво бе, срамота!!! Русия създава тъй наречения македонски език, а каракачанов отявлен федералист цунка на Русия дъто хаха

Добави коментар

Водещи новини