Евродепутатът Ева Майдел се срещна с вицепрезидента на Фейсбук Адам Мосери (снимка)

  • 12 април 2018 15:09

  • 1388
  • 1
Евродепутатът Ева Майдел се срещна с вицепрезидента на Фейсбук Адам Мосери (снимка)
© Фейсбук/Ева Майдел

„Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови доверието, което потребителите са й дали. Гарантирането на личното пространство онлайн не е само задължение на законодателните институции, но и на компаниите, които трябва да прилагат законите. Очаквам Фейсбук да се придържа към европейския регламент за лични данни – GDPR – не само в Европа, но и по света. Важно е да се отбележи, че дигиталната грамотност на обществото е от голямо значение също.“,

Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на двустранна среща с Адам Мосери, вицепрезидент на технологичния гигант Facebook и ръководител на отдела Newsfeed. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Сред основните теми на разговор бяха прилагането на европейския регламент за защита на лични данни, използването на данни за персонализиране на потока новини в платформата, както и насърчаване на предприемачеството в Европа.

„Технологичният талант на България е на световно ниво, а страната ни е сред водещите в региона по отношение на среда за развитие на стартъпи.“, заяви пред Мосери евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Като член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите в Европарламента, българският евродепутат Ева Майдел работи за облагородяването на бизнес средата в Европа и улесняването на потребителите при търсенето на правата си, особено при извършването на онлайн и международни покупки.

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел е докладчик за групата на ЕНП по основополагащи за дигиталния единен пазар актове - Директивата за услуги с дигитално съдържание, Регламента за неприкосновеност за личното пространство онлайн и Регламента за преносимост на онлайн услуги (т.нар. роуминг за онлайн абонаменти).

„Дигиталното общество се развива с бързи темпове и иновациите са ежедневие, но има и много уязвими точки, именно затова работя за по-ясни правила, както за бизнесите, така и за потребителите", коментира Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

(снимка: Пресцентър ПП ГЕРБ)

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.12 | 19:07

1
това поражда съмнения за корупция при евродепутата

Добави коментар

Водещи новини