Българското председателство очаква исторически успех

  • 11 април 2018 18:48

  • 1940
  • 0
Българското председателство очаква исторически успех
© EU2018BG

Ясно е, че Европа е в условията на единен пазар и то на фона на българското европредседателство.

Състоянието на единния пазар непрекъснато се подобрява. И ако част от желаните промени се приемат до края на юни месец тази година, то това би означавало, че страната ни ще се разпише с особен успех в ролята си на домакин на ЕС. Директивата за сигурност на информация в мрежите например е ключов фактор що се отнася до киберпространството навсякъде в Европа.

Очакват се дискусии по общи правила за далекосъобщителните технологии. Интересен е въпросът за достъпа до широколентов интернет, който Европейската комисия се надява да бъде одобрен до края на юни. Сред надеждите се нарежда още Директива за аудиовизуални услуги, както и амбицията всички да имат надлежен достъп до интернет.

Очаква се още включването на редица разпоредби в правото, по които да се изпълни всичко задължително и необходимо. Обект на обсъждане в Брюксел са и проблеми, свързани с достъпа до реклама, както и с речта на омразата. Предстои включването на правила, забраняващи на социалните мрежи да публикуват видеа, които имат терористично съдържание. А защита на непълнолетните лица в социалните мрежи е съществен елемент в промените. Ако всичко това се случи до края на юни, то ще е историческо и много важно постижение за българското европредседателство.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини