Иван Иванов: Няма да допусне значително увеличение на цената на тока

  • 11 април 2018 14:15

  • 1393
  • 3
Иван Иванов: Няма да допусне значително увеличение на цената на тока
© Булфото (архив)

Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да окаже влияние на цената, защото Комисията за енергийно и водно регулиране ще признае само тези разходи, които са абсолютно необходими и ще бъде защитен общественият интерес.

Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти преди началото на конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките", която се провежда в "Интер експо център". "Няма да допуснем никакво значително увеличение", увери Иванов. Председателят на КЕВР не пожела да уточни колко точно е поисканото увеличение от различните енергийни дружества, но посочи, че отделни дружества са поискали повече от двойно увеличение на тока.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов заяви, че не разполага с нова информация, но информира, че следващия вторник ще присъства на отново на заседание на временната комисия, която разглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа".

Последвайте канала на

БТА
1393 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дуци

2018.04.12 | 13:48

3
ИВАНЕЕЕЕ , ДА ТЕ ФАКА КОЙ ТЕ ХВАНЕ , ПРЪЧ НЕЗЕМЕН
гост

2018.04.12 | 13:33

2
Лъже!
Ввв

2018.04.12 | 13:32

1
Този дърт палячо постоянно говори глупости,но е ясно,че нищо не зависи от него!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини