Заключиха деца в училище в Русе заради безстопанствен ротвайлер

  • 11 април 2018 14:05

  • 4524
  • 1
Заключиха деца в училище в Русе заради безстопанствен ротвайлер
© Pixabay

Ротвайлер без стопанин и намордник създаде паника в училищен двор в Русе. За да предпазят децата от училищното ръководство ги заключили в сградата, докато кучето бъде прибрано в общинския приют, съобщава БТВ.

Засега не е ясно как животното се е озовало в двора на учебното заведение.

Случката се е разиграла тази сутрин в двора на основно училище „Ангел Кънчев“, където първа смяна са били 300 деца. Сигналът за него е бил подаден първо от охранителя Илия Христов. "Децата бяха навън, играеха, преди да започне първият учебен час и започнаха да си играят с него, да го милват, не беше агресивно кучето. Тогава аз сигнализирах", разказа Христов.

Незабавно е била извикана полиция.

"Веднага прибрахме децата и се обадихме на тел. 112", разказа директорът Енчо Енчев. До няколко минути в училището дойде патрулна кола с двама полицаи, които все пак завардиха кучето заедно с моите работници. Ротвайлерът временно е настанен в приюта за безстопанствени животни. Кучето няма чип, за да се разбере има ли собственик. Кучето е на видима възраст около 2 години.

Управителят на общинския приют за безстопанствени животни посочи, че ротвайлерът не е агресивен, но няма място на улицата. "Породата е известна като агресивна", каза д-р Людмил Спасов. Ако до седмица не се появи собственик на ротвайлера, приютът ще му търси осиновител.

От общината напомнят, че има забрана за кучета в училищни дворове, а глобата за животно без намордник е 100 лв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В България няма закони, колкото и да ни убеждават

2018.11.21 | 10:53

1

ГЛОБАТА Е НИЩОЖНА! ИЗОБЩО НЕ РЕСПЕКТИРА !

ГЛОБАТА ДА Е НАЙ-МАЛКО 500 ЛВ. ИЛИ 15 НИ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН НЕПЛАТЕН ТРУД НА МЕСТАТА, КЪДЕТО Е ВИЛНЯЛО КУЧЕТО МУ, ИЛИ Е ЗАМЪРСЯВАЛО!

Добави коментар

Водещи новини