Мирослав Ненков: Хората с увреждания не бива по никакъв начин да бъдат ощетени

  • 11 април 2018 09:47

  • 2853
  • 1
Мирослав Ненков: Хората с увреждания не бива по никакъв начин да бъдат ощетени
©

От 1,7 млрд. лева, които НОИ плаща на хора с увреждания, една немалка част отиват при хора, които нямат нужда от този вид помощ". Това заяви бившоят министър на здравеопазването д-р Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност  в ефира на Нова теледвизия.

"Задният ход за реформата в ТЕЛК дойде след разговор между премиера, здравния и социалния министър. Те обявиха, че няма да се предприема нищо, докато няма консенсус с хората с увреждания. В първоначално предвидената реформа инвалидната пенсия трябваше да зависи само от основното заболяване, но не и от придружаващите и да се решава колко работоспособен е всеки болен, а не колко неработоспособен е", посочи той. „Бъбречната криза какво усложняващо заболяване е? То е също процент“, коментира Ненков.

"В самото начало на мандата си това правителство, от което и аз бях част, обеща пред обществеността да направи тази реформа в ТЕЛК. Тогава нашият екип предложи нещо много по-лесно и бързо да се отделят тези хора, които взимат неправомерно социални придобивки и те да бъдат лишени от тях и парите да отидат при истински нуждаещите се", коментира д-р Ненков.

„Днес на този протест ще бъдат хората, които не бива по никакъв начин да бъдат ощетени от каквато и да е реформа. Там няма да бъдат тези с ТЕЛК-овете, които са на неуволняеми позиции по общини и администрации“, посочи още той.

Днес се очаква 6000 души да се съберат пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си срещу спорните промени в медицинската експертиза, от които обаче вчера властта се отказа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2853 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.11 | 16:53

1
Абе вие оправихте дупките по пътищета па се фанахте у болния от Вас народ...100лв. винетка и кратери като на Марс!!! Къде са парите бе...къде потъват! Неудобно ви е от хората в колички пред Европата ли...???Срам нямате!

Добави коментар

Водещи новини