Засадиха цветя в дупки на пътя в столичния квартал „Младост“ (снимки)

  • 10 април 2018 19:57

  • 6597
  • 0
Засадиха цветя в дупки на пътя в столичния квартал „Младост“ (снимки)
© Фейсбук

Засадиха цветя в дупки в асфалта в квартал „Младост“. Целта е те да бъдат по-видими. А снимки бяха публикувани във фейсбук групата „Забелязано в София”. Не само в „Младост“, но из цялата страна могат да бъдат видени освен цветя в дупките, и български знамена, както и цяла фиданка.

Идеята не тръгва от България. Това е инициатива и послание до общините по цял свят, пише "Дарик".

В началото на година едно видео се завъртя в Интернет пространството и стана известно. В него Коби Пърсън сади цветя в дупките по улиците на Ню Йорк. Ето и причината:

„Преди 2 дена си карах колата из Ню Йорк и пропаднах в дупка. Спуках си гумата и трябваше да си купя нова. Тогава се замислих – как ние, нюйоркчаните, можем да се справим с дупките, защото общината няма да ги оправи до лятото. Затова си мислех, че ако бях видял цвете в дупката, щях да го заобиколя и нямаше да си пукна гумата. Така че днес ще обикалям из града и ще садя различни по големина цветя в различни по големина дупки“, казва Пърсън.

Малко по-късно цветя се появяват и в дупките на улиците на Брюксел. Градинарят се казва Антон Шърманс.

„Всички се дразнят на дупките, но аз не искам да се нервирам. Затова реших, че това е позитивен и смешен начин да поставим проблема в графика на общината. Поне една дупка вече е запълнена два дена, след като посадих цвете в нея, така че бях много щастлив да го видя“, посочва Шърманс.

Снимки разкриват въображението на новите пътни градинари, но и размерите на дупките – в една от тях има цяла палма.

Последвайте канала на

Novini.bg
6597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини