България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства

  • 10 април 2018 12:20

  • 809
  • 0
България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства
©

България открива дипломатическа мисия в Обединените арабски емирства. За официалната церемония в Абу Даби пристигна вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която в рамките на работната си визита ще проведе редица ключови срещи за активизиране на двустранните отношения.

Въпреки че дипломатически отношения с Емирствата са установени през 1991 година, страната ни досега нямаше посолство в Абу Даби, а за откриването му в края на миналата година правителството отпусна 578 хиляди лева. В страната има многобройната българска общност, наброяваща около 7000 души, и нарастващ брой български фирми, които развиват успешно бизнес в Емирствата.

За посланик на България в Абу Даби е назначен Богдан Коларов, кариерен дипломат с повече от 15-годишен опит, който преди това в продължение на три години бе генерален консул на България в Дубай.

Абу Даби е ключов световен икономически и търговски център, а очакванията са новата българска мисия да допринесе за развитието на двустранните отношения между България и Емирствата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини