Ръст на оборота в търговията на дребно

  • 10 април 2018 11:37

  • 2697
  • 0
Ръст на оборота в търговията на дребно
© novini.bg

По предварителни сезонно изгладени данни през февруари 2018 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени запазва равнището на предходния месец.

През февруари 2018 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, бележи ръст от 3.1% в сравнение със същия месец на предходната година. Това съобщават от пресцентъра на Националния статистически институт.

Месечни изменения

През февруари 2018 г. се наблюдава по-значителен ръст на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.5%. Намаление е отбелязано при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.8%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.3%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.2%.

Годишни изменения

През февруари 2018 г. в сравнение със същия месец на 2017 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 15.3%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 6.3%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 5.4%. Спад е регистриран при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.8%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.5%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - със 7.4%.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2697 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини