Пожар пламна на общинско пазарче в Девня

  • 10 април 2018 10:04

  • 1134
  • 0
Пожар пламна на общинско пазарче в Девня
©

Пожар горя на пазарчето в кв. „Девня-2“, сигнализираха в социалните мрежи.

Огънят е обгорил сериозно търговския обект на ул. „Здравец“, съобщиха от пресцентъра на Община Девня, цитирани от Фокус.

Покривната конструкция е увиснала и има опасност всеки момент може да се срути. Най-вероятно възпламеняването е умишлено и се дължи на нелоялна конкуренция в търговията с козунаци, предполагат хората в града.

Местни жители разказват, че наемателката на сергиите била трудолюбива жена. Всяка година по Великден бизнесдамата печелила много пари от продажбата на пакетирани козунаци.

„Тя е наследница на първия частен предприемач в квартала. Работи като вол – от рано сутрин до късно вечер. Складчето се намира точно до пазарчето. Добре, че не са го запалили и него“, коментират съкварталци.

„Срещу Разпети петък, когато продажбата на козунаци е в разгара си, сергиите са опожарени, за да вържат ръцете на Милена да няма къде да изложи стоката си, а клиентите да се насочат към друг търговски обект“, подозират хората.

Засега от полицията не са подавали информация към обществеността за инцидента, което се дължи на празничните дни, в които пресцентърът не работи.

Търговският обект е изграден от негорими материали – желязо и бетон, от което произтичат съмненията за умишлен палеж след разливане на запалима течност.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини