Може ли един надзирател да се справи със 100 затворника

  • 10 април 2018 08:48

  • 1915
  • 2
Може ли един надзирател да се справи със 100 затворника
© Булфото (архив)

Всички затвори в България са правени от много опитни архитекти, но са били добри за времето, в което са строени, коментира в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски.

Той коментира заедно с криминалния журналист Стефан Ташев зрелищното бягство на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор, който е на повече от 100 години.
Според журналиста е абсурдно да има в 21 век затвор в центъра на София.

Ташев и Марковски се обединиха около това, че трябва затворите да бъдат много добре охранявани с модерна техника и повече надзиратели, за да се избегнат подобни случаи, като с бягството на места за лишаване от свобода. "Един затвор може да бъде охраняван по перфектен начин, дори един стар затвор. Съвременната видеотехника и контролът на достъпа дават възможност да се охранява по перфектен начин", обясни още адвокат Марковски. "С един надзирател на 100 души, без модерни охранителни системи, няма как да се справяш, ще има и още бягства", категоричен беше и Стефан Ташев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1915 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.11 | 09:54

2
Въпреки това, което казва адвокат Марковски, ако му поверят защитата на бегълците, със сигурност ще ги оправдае, защото в България няма адвокат с морал. Всичко е пари.
Радка

2018.04.11 | 09:53

1
Има такива голями затвори и те са с по-малко надзиратели, нека да проверим техният опит, а не да назначаваме на всеки затворник и по един надзирател.Тогава половината трябва да са надзиратели и,а другата половина крадци и убийци!!!

Добави коментар

Водещи новини