Как се вкарва оръжие в затвора? (видео)

  • 07 април 2018 10:00

  • 8222
  • 4
Как се вкарва оръжие в затвора? (видео)
© Нова телевизия

От 10 години сигнализираме институциите за недостига на служители в местата за лишаване от свобода. Сигнализираме и за недофинансирането на системата, за все по-зачестяващите нападения срещу служители. Това зави председателят на синдиката на надзирателите Ивайло Григоров пред камерите на Нова телевизия. 

"Във връзка с модерните европейски изисквания стават все по-облекчени режимите на лишените от свобода, което не е лошо, защото води до сваляне на напрежението в тях. За сметка на това обаче нивото на техниката и състава на охранителите са от преди 20 години", каза още той.

„Ако имаше достатъчно служители, нямаше да ги гони началникът на социалните работници и чистачката, защото останалите служители са по постовете. Ако бяха тръгнали да ги гонят, трябваше затворът да остане без нито един служител”, допълни Григоров.

Ценоразписът за вкарване на телефон в килията стигал 100 лева. Само за една смяна по тази схема някои надзиратели си докарвали доходи, равни на заплатите им за цял месец. Но да вкарват оръжие, което да предадат в ръцете на затворник и след като самите те нямат право да носят пистолет не граничело със здравия разум.

„Не отричам, че има служители, които вкарват забранени вещи, но полагаме неимоверни усилия да се борим с това нещо. Не вярвам служител да внесе пистолет, защото той ще е първият застрелян с него. Нека органите на реда разберат как е вкарано оръжието, аз не вярвам да е някой от нас”, каза шефът на надзорниците.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8222 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.04.10 | 05:07

4
РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ.....ХАХАХА
Реалист

2018.04.10 | 05:07

3
Нагли ушаци ей. Замълчете, всички знаем, че ги пуснахте.
бай смок

2018.04.10 | 05:07

2
Управлявани сме от шайка гербаджийски престъпници с шумкарски корени, зад които стоят чужди агентури, и чуждо финансиране от ЕС

2018.04.10 | 05:07

1
Като видя някой да се клати - докато говори - ми се повдига....

Добави коментар

Водещи новини