Ананиев: Издаването на медицинска бележка не е включено в пакета от медицински дейности

  • 05 април 2018 15:57

  • 2585
  • 3
Ананиев: Издаването на медицинска бележка не е включено в пакета от медицински дейности
© Novini.bg

Издаването на медицинска бележка, оправдаваща отсъствието на децата по здравословни причини, не е включено в пакета от медицински дейности, осъществявани от общопрактикуващите лекари. Това каза министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през по време на парламентарния контрол.

"В тази връзка се обсъжда възможността лекарското становище относно необходимостта детето да отсъства по здравословни причини да се осигури чрез отметка в амбулаторния лист, по аналогия на болничния лист, като чрез софтуерно решение ще се попълват автоматично всички необходими за целта данни. Предвижда се становището да бъде самостоятелно обособена част на амбулаторния лист (отрязък), която да може да се отдели от него и да се предостави на пациента", заяви здравният министър.

"Националната здравно осигурителна каса ще предприеме действия за промяна в амбулаторния лист в съответствие с нормативната уредба. Със заповеди на министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването е създадена междуведомствена работна група, чиято задача е изработване на концепция за изграждане на нова система за приемане на спешни повиквания и управление на ресурсите към службите за спешно реагиране, базирана на единна платформа", заяви Ананиев.

Целта е подобряване на услугата Единен европейски номер 112 на територията на страната. За създаването на Концепцията работната група обсъжда всички възможни варианти, които ще доведат до подобряване на дейността по приемане и предаване на обажданията за спешни повиквания. Предложение за закриване на районните координационни централи и съкращаване на диспечерските екипи не е обсъждано, увери министър Ананиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2585 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Винету

2018.04.09 | 00:48

2
ЕЙ ще успеете да скубите и от децата срамота ,не се наядохте.

2024.01.17 | 11:27

3
Моля, не позволявайте тази такса да ни притеснява, господа. Какво искаме, искаме ли да е безплатно? Мисля, че тази цифра е много ниска, но смятам, че трябва да е още по-висока.

2018.04.07 | 09:30

1
е какви концепции може да имат крадците ?

Добави коментар

Водещи новини