Русия: Зрелите хора не вярват в приказките за наша следа в случая Скрипал

  • 05 април 2018 11:57

  • 3789
  • 3
Русия: Зрелите хора не вярват в приказките за наша следа в случая Скрипал
© gettyimages (архив)

Твърденията за някаква следа на страната ни в случая Скрипал са приказки, в които не вярва нито един зрял човек, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Първият дипломат на Москва за пореден път отрече Русия да има нещо общо с отравянето на бившия полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал във Великобритания. "Обвиненията, които се отравят към нас, са фантастични", коментира Лавров. Той припомни за твърденията за руска намеса в избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, референдумите за излизането на Великобритания от Европейския съюз (2016 г.) и за отделянето на Каталуния от Испания (миналата година) и други. "Всички тези обвинения са фантазии както и думите, че ние стоим зад случая Скрипал. Това са приказки, на които не вярва нито един зрял човек", каза още той, говорейки на форум посветен на сигурността в Москва.

Лавров се спря и върху изгонването на негови подчинени от Великобритания, САЩ и други страни по света заради отравянето на двамата Скрипал. "Тук трябва да призная. Лондон и Вашингтон постигнаха успех. С изгонването на нашите дипломати те извиха ръцете на своите парнтьори, които обявиха нашите представители за нежелателни персони", каза още ръководителят на външнополитическото ведомство на най-голямата по площ държава в света.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3789 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
прав е Лавров

2018.04.08 | 22:42

1
Само джендърите и педалите вярват на чифутите.

2018.04.08 | 22:42

3
напротив точно зрелите хора вярват че сте вие защото достатъчно са се нагледали на мизериите ви през годините
оня с коня

2018.04.08 | 22:42

2
Да, нагледахме се на достатъчно мизерия извършена от американците. Съсипаха редица хубави държави, сега там има смърт глад и мизерия. Където минат трева не никне.

Добави коментар

Водещи новини