До октомври министърът на енергетиката трябва да информира депутатите за състоянието на топлофикации

  • 05 април 2018 10:48

  • 1277
  • 1
До октомври министърът на енергетиката трябва да информира депутатите за състоянието на топлофикации
©

В срок до 1 октомври 2018 г. министърът на енергетиката трябва да представи в Народното събрание информация за техническото състояние и експлоатационната годност на енергийните обекти в страната в областта на топлоснабдяването. Това реши парламентът след разисквания по питане на депутати от БСП към министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по за политика на Министерството на енергетиката в областта на топлоснабдяването.

В рамките на разискването депутатите от различните парламентарни групи се обединиха около необходимостта от промени, които да подобрят топлофикационната услуга.

Топлофикационните дружества са елемент от енергийната сигурност на страната, задължени сме да намерим решения, които да гарантират по-нататъшното развитие на сектора, заяви Таско Ерменков от БСП. По думите му недомислиците в отчитането на топлоенергията водят до загуба на доверие у гражданите. Ерменков предложи да се създаде работна група с участието на депутати, представители на Министерството на енергетиката и на потребителските организации, на която да се постигне консенсус за развитие на топлоснабдяването в страната.

От 12 топлофикационни дружества в страната, 11 са частни, едно е общинско, посочи Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, от ГЕРБ. По думите му всички те са с над 40-годишен стаж и се нуждаят от инвестиции. Ако бъдат оставени да фалират, ще се получат драматични събития в градовете, в които функционират, заяви той.

Глава Топлофикация в Закона за енергетика трябва да бъде разгледана основно, смята Рамадан Аталай от ДПС. Според него доставката на топлоенергия и отчитането трябва да се разделят. Аталай помоли гражданите да си плащат парното. Плащането навреме на услугата дава сигурност на доставка на топлинна енергия, отбеляза той.

Топлофикационните дружества сами преценяват каква да е инвестиционната им програма, заяви министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя отбеляза, че в периода от 2013 до 2017 г. 11 от дружествата са се възползвали от национален план за инвестиции на стойност 67 милиона лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1277 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗА ЧЕЗ

2018.04.05 | 11:43

1
А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ?ИМА КОЙ ДА Й ДАДЕ.БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.

Добави коментар

Водещи новини