Парламентът ще обсъди промени в Закона за енергетиката преди Великден

  • 03 април 2018 19:46

  • 1222
  • 0
Парламентът ще обсъди промени в Закона за енергетиката преди Великден
© Novini.bg

Парламентът да обсъди на първо четене два законопроекта за промени в Закона за енергетиката предвижда проектопрограмата за периода 4-5 април преди Великденските празници. В четвъртък е предвиден цял ден парламентарен контрол.

Единият законопроект е внесен от народни представители от "Обединени патриоти" и предвижда Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ да има правомощията да разрешава сделките при покупко-продажба на съществени части от капитала на търговски дружества, които управляват стратегическа за енергийната ни система инфраструктура.

Другият законопроект за изменение на Закона за енергетиката е внесен от депутати от ГЕРБ. Основната цел на промените е да бъде реализирана съществена крачка в посока либерализация на енергийния пазар.

Утре е първото пленарно заседание за месеца и парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват без да се гласуват. Парламентарната група на "БСП за България" предлага депутатите да обсъдят на първо четене промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното насилие.

В проектопрограмата са включени и промени в постоянни парламентарни комисии, както и първото четене на промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол и в Закона за здравното осигуряване.

В четвъртък ще се състои парламентарен контрол от 9.00 часа, включващ разисквания по питане на народните представители Таско Ерменков, Кристина Сидорова, Любомир Бонев и Станислав Владимиров към министъра на енергетиката Теменужка Петкова относно политиката в областта на топлоснабдяването.

По правилник от Велики петък /6 април/ депутатите трябва да излязат в 10 дни ваканция за Великденските празници.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини