Фолклорни състави от Бисерци и Черник се представиха на международен фестивал в Турция

  • 02 април 2018 15:50

  • 1220
  • 0
Фолклорни състави от Бисерци и Черник се представиха на международен фестивал в Турция
© Булфото

Фолклорните състави от село Бисерци, община Кубрат и Черник, Община Дулово, се включиха в културната програма на Четвъртата международна среща на Алевиите Бекташи в Анкара, в която участваха представители на 25 държави, съобщават от пресцентъра на Областната администрация в Разград.

В българската група, която се завърна днес, са били около 100 души от областите Разград и Силистра - представители на различни институции. Посещението бе организирано от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен по покана на Фондацията на Алевиите Бекташи в Турция.

Председателя на Фондацията на Алевиите Бекташи Йоздемир Йоздемир бе неотдавна на посещение в Разград и бе очарован от гостоприемното посрещане от страна на Хюсмен. Срещата в Анкара се е провела под патронажа на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, на него са присъствали и вицепремиерът на Турция Хакан Чавушоглу и министърът на културата и туризма на Турция Нуман Куртулмуш. Официален гост на конференцията е бил и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини