Отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма

  • 02 април 2018 14:25

  • 894
  • 0
Отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма
© Gettyimages

По повод 2 Април - Световният ден за информираност за аутизма, Сдружение "Аутизъм Днес" и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" организират за девета поредна година поредица от събития за информираност на обществото. Мотото на информационната кампания тази година е - "Живея във вашия свят, но по свой начин. Да счупим бариерите на предразсъдъците."

По този повод ще се проведат следните събития:

1 Април - Арт работилница за деца с Аутизъм, съвместно с Angel Steps от 11.30 в Angel Steps-Kids Art center , на адрес: бул. "Сливница" 245 2 Април от 12:00 ч. ще се проведе дискусионен форум - пресконференция, в литературен клуб "Перото" на НДК, по традиция под патронажа на кмета на София г- жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, където ще присъстват публични личности, подкрепящи каузата - Заместник-министъра на образованието Деница Сачева, заместник министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова, изпълнителният директор на HP България Ираван Хира, Ваня Кастрева - Директор нас РУО София град и дългогодишните приятели на каузата - Ники Кънчев, Део, Елена Петрова, Калин Терзийски и други. В Деня за информираност за аутизма точно в 20, 00 часа ще светне в синьо Националния дворец на културата, така както много други знакови сгради в целия свят.

2 Ц 11 Април - Седмица на отворените врати - Сдружение "Аутизъм Днес" предлага в центровете си срещи - консултации с родители и деца. Сдружение "Аутизъм Днес" създаде първият в България Център по приложен поведенчески анализ за деца с Аутизъм през 2015 г. в предоставена от Столична община сграда в София, а през ноември 2017 отвори врати втория Център за работа с деца "Витоша", включващ първата в България Терапевтично-поведенческа занималня за деца със специални потребности.

Събитията, посветени на 2 Април се реализират с подкрепата на НДК, Евробет, Рефан, Angel Steps и Медия Крос.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини