Тома Биков: Президентът опита да забие нож в гърба на правителството

  • 01 април 2018 18:18

  • 13155
  • 102
Тома Биков: Президентът опита да забие нож в гърба на правителството
© Канал 3

Правителството се опитва да води цялостна външна политика. Срещата във Варна не се разглежда сама по себе си. И позицията на България за тази международна криза между Великобритания и Русия – това не са отделни неща. И аз мисля, че за първи път от много време насам има цялостна външна политика, която отчита националния интерес на първо място и която отчита България като част от ЕС и НАТО. И която се опитва да преведе страната през много сложната ситуация, която е в момента. Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

„При президента и при Нинова има мислене на парче. Според тях във Варна е трябвало да се обсъдят тракийските бежанци. А темата всъщност беше мигрантската криза и от нея се получи много добър резултат.

Позиция за Русия – Нинова я приветства. Преди това обаче каза, че санкциите трябва да паднат, а ние сме на обратното мнение. Ние имаме самочувствието да отстояваме националния интерес – както пред Русия, така и пред западните партньори”, допълни народният представител и обясни защо споменава президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заедно.

„По-рано се надявах, че президентът ще бъде президент на всички българи, но го слях с Нинова, защото все по-често виждам едно и също говорене. Президентът показа готовност да забие нож в гърба на правителството. Опита да го направи. Това стана преди срещата във Варна, като още преди това я обяви за провалена”, допълни Тома Биков.

Според него с тази си позиция президентът не печели нищо, освен симпатиите на най-твърдите критици на правителството и най-твърдото ядро от електората на БСП. И отново го призова към действия в синхрон с кабинета.

„Ако той иска да представлява страната, той трябва да има елементарна координация с правителството. Но след като не е доволен от срещата във Варна, нека сега той се срещне с Ердоган, с Туск, Юнкер, да обиколи всички европейски страни и пред тях да постави въпроса за тракийските бежанци”, каза още Биков.

„Правителствето не действа на базата на чувствата си към една или друга държава. Действа хладнокръвно, в национален интерес, в интерес към  българските граждани.Докато виждам как президента говори, когато става въпрос за Русия и как, когато става въпрос за някоя държава”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Относно искането на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да иска стенограма от срещата Борисов – Ердоган. „Не е права да иска такава стенограма. Това показва от нейна страна неграмотност. Тя иска стенограма от разговор на четири очи. Нали затова е разговор на четири очи, за да няма такава стенограма. Да не говорим, че ако се разсекрети подобен разговор, после никой няма да иска да  говори на четири очи с премиера. И не само той, а и всеки следващ”, каза още Биков.

Последвайте канала на

Novini.bg
13155 102

Свързани новини

Коментари 102

Добави коментар

2018.04.04 | 21:54

101
Герб са рака за народа на България ЗАПАДНИ БАЛКАНИ И ТУРЦИЯ с това се разправят тези еничари а народът на България тъне в мизерия и болести поредният гаф е 20 евро великденски бонуси за най бедните пенсионери жива подигравка след подигравка!

2018.04.04 | 21:59

102
Истина е че, България тъне в мизерия, защото престъпни приватизатори като др.Ниновар др.Гергов, др.Ковачки и т.н. разграбиха промишлеността и селското стопанство, разсипаха ги и докараха държавата до просешка тояга. А роляута на БСП днес е да пищи че сме бедни, следкато ни ок
ауууу

2018.04.04 | 21:53

100
Много рев мног сълзи от герберастите. Цв.Цв не може да си намери място от яд ,че имаме истински президент, а не мухльо като Плевню и че по рейтинг е много пред Тиквун

2018.04.04 | 21:53

99
"Истинският" ти президент работи срещу държавата. Това че го командва Нинова, не го прави нито добър, нито е причина да го уважават. Основната цел на БСП е да свали правителството, без значение какви пакости могат да последват. Това е вид предателство.
ауууу

2018.04.04 | 21:49

98
А ти нямаш връзка с главния мозък

2018.04.04 | 21:49

97
Цел на БСП и управляваният от тях Радев е да съборят правителството и да управляватс турците (сами не могат). Не ги интересува какви щети ще нанесат на България. Това е "достойното поведение" на "държавния глава". Избрали сте си го - насете си го на рамо!
дуци

2018.04.04 | 15:35

96
БИКОВ СКОРО ОЧАКВАЙ МАНАФИТЕ ДА ТИ ЗАБИЯТ ЕДИН КУР В ГЪЗА
Българин

2018.04.04 | 15:34

95
До сега във историята на България ,по тъп и прост президен от радев сме нямали ,но жалко и това доживяхме да видим мъж със женски характер командван от една комунистическа крадла
бсп СА РАК ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕ СА ИЗЧАДИЯ ОТ АДА !!!

2018.04.04 | 15:34

94
радев Е ПУНДЮ НЕ президент ТОЯ БОКЛУК ПРОСТ КАКВОТО МУ КАЖИ ОНАЯ КРАДЛИВА КУРВА КУРНЕЛА ТОВА ПРАВИ

2018.04.04 | 15:34

93
ДО ВСИЧКИ КАПУТИ ГЕЙБЕРИСТИ КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПОНЕСАТ ИСТИНАТА , ДА ГО ДУХАТЕ КОПЕЛДАЦИ ШЕ ВИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И ТО СЪВСЕМ СКОРО , ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСАТЕ С ТРЯСЪК КОЙТО ЩЕ ЧУЕТЕ !
курчо

2018.04.04 | 15:34

92
Това отвратително шест волтово момченце говори глупост след глупост.Срещата за някакви си Балкани май ще изиграе лоша шега на бай Тиквун суджуков.

2018.04.03 | 11:26

91
Кой си точно ти да даваш оценки ???? Господин "Никой" !!!!!

Добави коментар

Водещи новини