Пътници от запаления влак: Ако беше станало посред нощ, щяхме да изгорим като пилци

  • 31 март 2018 19:32

  • 45515
  • 1
Пътници от запаления влак: Ако беше станало посред нощ, щяхме да изгорим като пилци
© Булфото (архив)

„Добре, че пожарът стана през деня. Ако се беше случил в нощния влак, два вагона с хора щяхме да изгорим като пилци, докато спим", с тези думи се завърнаха в Бургас пътниците от влака, който пламна в петък вечерта на гара Коньово край Нова Загора, пише "Монитор".

Хората бяха транспортирани до морския град с автобуси. Последните 25 пътници от влака пристигнаха на жп-гарата в Бургас след полунощ, изплашени и изнервени от дългия път, продължил повече от 10 часа.

Напрежение имаше и сред посрещачите, които висяха над два часа, без да знаят кога близките им ще пристигнат. "Нямаме никаква връзка с детето, не знаем къде е, как е... Когато разбрахме за инцидента, телефонът беше изключен, сигурно батерията е паднала", с тревога сподели възрастен мъж, който очакваше внучката си. Оказа се, че повечето от пътуващите във влака са ученици, които са тръгнали на гости на роднини за пролетната ваканция.

След като автобусите най-накрая пристигнаха в Бургас, хлапетата разказаха, че са чакали близо 2 часа на гара Коньово, докато се придвижат изпратените от Ямбол 2 автобуса, с които са били извозени.

"Паника нямаше, просто усетихме миризма на изгоряло и влакът спря. Всички започнахме да излизаме, видяхме пламъци и пушек. Нашият вагон първи се запали, докато излизахме вече гореше и вторият", разказаха учениците.

Според пътниците служителите от влака са реагирали светкавично и успели да изведат навреме всички. Пожарната обаче са забавила и докато пристигнат огнеборците, от двата вагона останали само ламарините.

Последвайте канала на

Novini.bg
45515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ще купуваме евтино

2018.04.02 | 00:41

1
БДЖ съзнателно се води към фалит. Кражбите там са нещо нормално. Ако не крадеш те изхвърлят от системата.

Добави коментар

Водещи новини