Мая Манолова ще дари пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“

  • 30 март 2018 17:03

  • 1547
  • 6
Мая Манолова ще дари пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“
© Булфото

Утре, 31 март 2018 г., от 09.00 часа, омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще присъства на празничната литургия по случай Лазаровден в столичния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ на ул. „Самоковско шосе“ № 75 в кв. „Горубляне“. Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България.

След края на църковната служба, пред храма националният обществен защитник ще дари пакети с храна на социално слаби и възрастни хора, събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

Инициативата се организира за трета поредна година от институцията на омбудсмана, като целта е да бъдат подпомогнати българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка от 40 лв., защото пенсията им надвишава с малко определения от правителството минимален праг до линията на бедност - 321 лв.
Националната кампания „Великден за всеки“ набира финансови средства и хранителни продукти за празничната трапеза на възрастните хора. Тя може да бъде подкрепена по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, с титуляр Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
www.redcross.bg.

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. / Кои са те тук: https://goo.gl/L7QZRg /

Възрастните хора ще получават своите ваучери от другата седмица с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще започне и раздаването на събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.
Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери предстои да бъдат публикувани на Интернет страницата на Омбудсмана и Български Червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.

Продължава и набирането на храни този петък, събота и неделя, чрез акция „Купи и сподели“, част от кампанията. Идеята на акция „Купи и сподели“ е да даде възможност на хората с добри сърца да зарадват българските пенсионери за Великден, като закупят пакетирани хранителни продукти /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./, които да дарят в специално поставените колички, брандирани с логото на кампанията, на изхода в магазините.
/В кои магазини можете да подкрепите кампанията тук: https://goo.gl/yZsHwo.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1547 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
gost

2018.04.02 | 22:00

6
NA MAYA DRUGO NE I OSTANA ....!!!!! DA SE PROSLAVIA S PODAYANIA SLED KATO DALGI GODINI SE OBLAJI S NARODNI PARY. SEGA GO RAZDAVA " SVETIZA "

2018.04.02 | 21:55

5
Поредния пиар на Майчето !!!!!

2018.04.02 | 21:55

4
Докато не си признае за Костибродската афера - не я признавам. Ако ще и алтъни да почне да ака....
Древен пеласг

2018.04.02 | 21:55

3
На Галевата минджа... Поеми го целия!
САМО В ГЪЗА

2018.03.30 | 21:05

2
БРАВО ГОСПОЖО МАНОЛОВА, ТОЛКОВА ВИ ХАРЕСВАМ,ЧЕ ЩЕ ВИ ЕБА САМО В ГЪЗА И ОТ ТАМ В УСТАТА.ДУШИЧКА

2018.03.30 | 19:03

1
Пичка ти матерна, Гробаристко изчадие! Защо я плюваш, бе?

Добави коментар

Водещи новини