Все повече модни къщи и брандове се отказват от използването на кожи

  • 29 март 2018 17:43

  • 2716
  • 1
Все повече модни къщи и брандове се отказват от използването на кожи
© Pixabay

Тъй като обществото става все по-чувствително към благоденствието на животните, редица големи имена в света на модата, от "Гучи" до "Версаче", се отказаха да използват кожи в колекциите си, предаде Франс прес.

Наскоро американските брандове "Дона Каран" и "Дона Каран Ню Йорк" оповестиха, че възнамеряват да се откажат от използване на кожи от есента на 2019 г., присъединявайки се към "Гучи", "Версаче", "Фурла", Майкъл Корс, "Армани", "Хуго Бос", които направиха същото.

Същевременно Сан Франциско стана най-големият град в САЩ, забранил продажбата на нови кожи. Тези вести бяха приети като победа от защитници на правата на животните, които са много активни чрез своите кампании и шокиращи видео материали, разпространявани в социалните мрежи.

"Откакто "Гучи" обяви, че кожите са демоде, редица модни дизайнери сякаш се надпреварват да се откажат от използването на тази "архаична" материя", отбеляза неправителствената организация Humane Society International (Хюмейн съсайъти интернешънъл), като разкритикува модните къщи "Фенди" и "Бърбъри", които "продължават да показват жестокостта на модните подиуми".

В модна къща "Фенди" дизайнерът Карл Лагерфелд няколко пъти оправда използването на истински кожи с факта, че "хората ядат месо и носят кожи".

Времената се променят, прецени организацията РЕТА (Хора за етично отношение към животните), която обеща в Инстаграм, че ще продължи битката, докато не се преустанови използването на животински кожи в сектора на модата.

Дизайнерката Стела Маккартни, която е вегетарианка и борец за каузата на животните, се отказа от използването на кожи и пера.

Последвайте канала на

БТА
2716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kromat

2018.03.30 | 14:31

1
не знам как ще стане засукана кокошка да се откаже от лисица на врата

Добави коментар

Водещи новини