Протестиращи в Горна Оряховица: Не искаме маргинали в града (снимки)

  • 29 март 2018 13:41

  • 1883
  • 0
Протестиращи в Горна Оряховица: Не искаме маргинали в града (снимки)
© Булфото

Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект за изграждане на блок със социални жилища за маргинални групи. Хората са категорично против идеята на местната власт.

Още в 8.30 часа пред сградата на Общината започнаха да пристигат протестиращи с плакати, гласящи "Един проект не струва колкото цял град", "Имаме ли право на глас?", "Маргиналите - вън от Горна Оряховица".

Митингът бе организиран от инициативен комитет, който за кратко време успя да реализира и подписка срещу проекта, в която участват близо 3 000 души. Около кметството имаше сериозно полицейско присъствие, което се опитваше да успокои разгневените горнооряховци, предаде "Булфото".

По думите на Иван Димитров, член на инициативния комитет недоволството не е породено от това, че в планираните жилища ще бъдат настанявани социално слаби, а хора от малцинствата и маргиналните групи. Според Димитров наредбата, по която ще се изграждат жилищата е била приета в кратки срокове - реално преди провеждането на обществено обсъждане, а решението е било взето на изнесена сесия в Правец.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини