Министър Радев преряза лентата на реновираната сграда, в която ще работят полицаи и пожарникари на П

  • 29 март 2018 11:25

  • 1172
  • 2
Министър Радев преряза лентата на реновираната сграда, в която ще работят полицаи и пожарникари на П
©

Министър Валентин Радев преряза лентата на реновирана сграда, в която ще работят полицаи и пожарникари на Пещера. 

Той  благодари сърдечно на кмета на Община-Пещера Николай Зайчев за проявената инициативност при цялостното реализиране на проекта, както и за отпуснатите от общината допълнителни средства за ремонт на вътрешните помещения. Радев отбеляза, че постигнатото се дължи и на ползотворното взаимодействие с представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на МВР.

По думите му подобрените условия за работа ще стимулират и мотивират служителите, от които зависи гражданите да се чувстват по-спокойни. Той сподели, че по проекти за енергийна ефективност към момента в цялата страна се реновират 22 обекта на вътрешното министерство. В знак на благодарност министър Радев връчи на кмета на общината плакет на МВР.

На тържествената церемония по откриването на обновената сграда присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Стефан Балабанов и Деница Николова, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, народният представител Десислава Костадинова, областният управител Стефан Мирев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, представители на държавни и общински структури, граждани и служители на МВР.

Проектът за обновяването на сградата, в която се помещават Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пещера, е по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие. Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура на общината. Общата стойност на проекта е 789 698.70 лева.

По инициатива на кмета на общината, с решение на Общинския съвет, са отпуснати и допълнително 25 000 лева за ремонт на вътрешните помещения извън параметрите на проекта.

В сградата се помещават общо 108 служители на Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Извършеното реновиране на сградата значително подобрява битовите условия, при които работят служителите от двете структури, повишава качеството на полицейските услуги, предоставяни от администрацията в полицейското управление – прием на граждани в звено „Български документи за самоличност” и КОС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.29 | 15:05

2
Дайте ми визия- какво е това реновирана, да не би да е рехабилитирана или ... обновена?
много скоро

2018.03.29 | 13:35

1
ще ми реновират дедовия.Спират фондовете от където се храни крадливата шайка.Тогава какво ще правим е интересно.

Добави коментар

Водещи новини