БАБХ проверява състоянието на животновъдните обекти, от които произхождат конете в Осоговска планина

  • 28 март 2018 14:47

  • 1353
  • 1
БАБХ проверява състоянието на животновъдните обекти, от които произхождат конете в Осоговска планина
© Булфото (архив)

Във връзка с подаден сигнал за коне, бедстващи в Осоговската планина, по заповед на д-р Дамян Илиев, изпълнителен директор на БАБХ, комисия от експерти от Централното управление на агенцията извършва щателна документална и физическа проверка на обстоятелствата, довели до свободното придвижване на животните до местността Бек бунар под връх Руен. Това съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

Конете се намират на открито, при неблагоприятни атмосферни условия и в тежко физическо състояние, довело до смъртта на някои от тях. Чрез сканиране на индивидуалната маркировка са установени собствениците на еднокопитните.

Комисията проверява състоянието на животновъдните обекти, от които произхождат конете, тяхното съответствие с нормативните изисквания и степента на официален контрол, който е упражняван в тези обекти от Областната дирекция по безопасност на храните - Кюстендил.

С оглед да се изключи разпространението на невярна и манипулираща информация, обществеността ще бъде уведомена своевременно за всички констатации от извършената проверка.

При установени неправомерни действия или бездействие от страна на служители на Агенцията и нейното териториално поделение в град Кюстендил, те ще бъдат отстранени от работа до приключване на образуваното дисциплинарно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
похвално

2018.03.28 | 15:05

1
Точно така, д-р Илиев! Направете цялостна проверка на действията и бездействията на Агенция по храните в Кюстендил! И, ако служителите ѝ не са правили проверки на пишман-конегледача, то дали не е, защото баща му е бивш техен колега?

Добави коментар

Водещи новини