Ким Чен-ун е в Китай

  • 28 март 2018 06:33

  • 4761
  • 3
Ким Чен-ун е в Китай
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Китайското правителство информира Белия дом за визитата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун в Пекин, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс и ТАСС, предаде БТА.

"Китайското правителство се свърза с Белия дом, за да ни информира за визитата на Ким Чен-ун в Пекин. По време на този брифинг бе предадено и лично съобщение от президента Си Цзинпин до президента Тръмп, което му бе съобщено", каза Сандърс.

"САЩ остават в тесен контакт с нашите съюзници Южна Корея и Япония. Приемаме това развитие като поредно доказателство, че нашата кампания на максимален натиск създава подходяща атмосфера за диалог със Северна Корея", добави тя.

Един от водещите китайски дипломати и член на правителството Ян Цзечъ ще посети Сеул утре, за да информира официални лица, сред които президента Мун Дже-ин, за визитата на лидера на КНДР Ким Чен-ун в Пекин, съобщи южнокорейското президентство.

Високопоставен представител на президентството заяви, че е положително за наближаващите срещи на върха на КНДР с Южна Корея и САЩ, че Ким Чен-ун е споменал възможността за безядрен Корейски полуостров на срещата си с китайския президент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хи-хи-хи

2018.03.28 | 12:34

3
Подадоха му го с финес на болшевишкото мекеренце и тръгна да плаче за помощ !!
Демократ

2018.03.28 | 12:34

2
свят да види :)))

2018.03.28 | 12:34

1
А Китай го подава на САЩ.Стоките от Корея кой мислиш ги купува?А кой продава на Корея стоки? хи-хи-хи?

Добави коментар

Водещи новини