Пожарът в търговския център в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

  • 27 март 2018 18:58

  • 2231
  • 0
Пожарът в търговския център в Кемерово тръгнал от игрален комплекс
© Getty Images

Пожарът, взел 64 жертви в търговския център "Зимна вишна" в руския град Кемерово, е тръгнал от игрален комплекс на четвъртия етаж, съобщи за ТАСС запознат източник.

Той поясни, че пожарът е възникнал при трапа с дунапренени кубчета, поради което помещението се изпълнило с дим за минути. Вентилационната система не се изключила, поради което огънят се разпространил много бързо.

Образувано е дело за причиняване на смърт по небрежност и за нарушаване на изискванията за противопожарна безопасност.

Задържани са петима души, включително арендаторът на помещението, в което по предварителни данни е пламнал пожарът, директорът на управляващата компания, обслужваща търговския център, и служител на частната охранителна фирма, който изключил алармената система за пожар.

Утре властите започват проверка на частните охранителни компании във всички търговски центрове в Русия и други обекти, посещавани от много хора.

Районен съд в Кемерово удължи на три денонощия срока на задържане на третия арестуван във връзка с делото - Игор Полозиненко, директор на компанията, която отговаряла за пожарната сигнализация в търговски център.

По-рано беше удължен на 72 часа срокът на задържане на техническия директор на компанията собственик на "Зимна вишна" Георгий Соболев и на арендатора на търговско-развлекателния център Надежда Судьонок.

Последвайте канала на

БТА
2231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини