Отново командироват служители на МВР в морските курорти

  • 27 март 2018 18:07

  • 847
  • 0
Отново командироват служители на МВР в морските курорти
© pixabay.com

През тази година отново ще има командировани служители на МВР във Варна, Бургас и морските курорти. Това каза днес във Варна в отговор на въпрос вътрешният министър Валентин Радев, който присъства на отчета за работата за изминалата година на областната дирекция на полицията в града.

По думите му това предстои да бъде направено през април, както през зимата е правено за зимните курорти. Ще бъдат увеличени хората от МВР, ще бъдат поканени и полицаи от Румъния и Полша, които да помагат на българските служители на реда. Радев обясни, че професионалното ръководство на МВР решава, в зависимост на случилото се през предходните години, дали ще се увеличат и намалят хората.
За залятата с киселина жена в София министърът коментира, че случаят е много неприятен. Той обясни, че МВР изчаква пострадалата да е в адекватно състояние, за да може да бъде разпитана и да посочи нещо повече. Работим по две версии - личен план или нещо, свързано с бизнеса, каза Радев.

Министърът даде добра оценка на работата на областната дирекция на МВР във Варна. Той допълни, че ръководството на варненската дирекция е посочило в отчета си тенденциите какво се случва при всички видове престъпления, което е хубава новина. Според министъра статистиката в МВР става все по-обективна.

Радев каза още, че е похвалил служителите от дирекцията за свършената вчера работа по време на срещата на високо равнище ЕС-Турция, тъй като не е имало никакви забележки от страна на гостите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
847 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини