Валентин Радев: Камерите ще следят дали нашите служители работят правомерно

  • 27 март 2018 14:08

  • 2154
  • 1
Валентин Радев: Камерите ще следят дали нашите служители работят правомерно
© Булфото (архив)

Камерите защитават всички по веригата - участниците и тези, които упражняват контрол. Това каза вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 пред журналисти в Шумен след работна среща с кметове и кметски наместници от Шуменско. Думите му са относно обявената обществена поръчка за доставка на камери, които да бъдат поставени на униформите на служители на „Гранична полиция".

Той определи подобна мярка като дисциплинираща и стъпка в посока недопускане на лоши практики.

"Ще се следи дали нашите служители работят правомерно, ще знаем какво правят, там има операции и постоянно ги следим. МВР, освен че помага за охрана на границите, контролира и местните хора, да не се заиграват“, каза Радев.

Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 каза още, че се надява новият Закон за движение по пътищата да бъде разделен на три. "С подробно разписани отговорности на различните министерства".

Министър Радев говори и за случая с гафа на граничния контрол на летище „София“. „За проверката на летище „София“ не мога да добавя нищо ново. Проверяваме ги, 13 души са на досъдено производство, но ще се опитвам да разширя обсега и ще попитам дали има и други отговорни по случая. Трябва да погледнем и кой друг отговаря за сигурността на летището“, каза Радев.

Днес са обсъдени начините за справяне и ограничаване на битовата престъпност.

Представители на местната власт оцениха доброто взаимодействие с полицейските служители, които обслужват съответните райони. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Липсата на видеонаблюдение в повечето малки населени места и възможностите за изграждане са били сред основните дискутирани теми. Вътрешният министър е споделил виждането, че чрез изграждането и на зали за мониторинг в полицейски управления ще се постигне и по-бърза реакция след получени сигнали за престъпления или нарушения на обществения ред.

Министър Радев е посочил, че ще продължи работата на мобилните групи в малките населени места, след получените положителни отзиви от представителите на местната власт за засиленото полицейско присъствие.

Очакват се нови автомобили, с които ще бъде осигурена повече мобилност на патрулиращите екипи и сигурност на полицаите да стигат и до най-отдалечените и слабо населени места, е заявил Радев на среща с ръководния състав на ОД на МВР-Шумен. Той е дал добра оценка за работата на дирекцията и е посочил, че наред с противодействието на конвенционалната престъпност, усилията ще бъдат насочени към намаляване на предпоставките за пътни инциденти, както и провеждането на кампании по превенция на телефонните измами.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дуци

2018.04.02 | 21:08

1
ОПАЗИЛ ГОСПОД , РАДЕВ СЛОЖИ ПО ЕДИН ПАНДУР С ПО ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ДО ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ ЧЕ ПАК ШЕ ОТИДАТ ДА ПАПАТ И ДА АКАТ , ТЕ И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ ПРАВЯТ

Добави коментар

Водещи новини