Лесно ли се губят конете?

  • 27 март 2018 07:43

  • 3781
  • 2
Лесно ли се губят конете?
© Фейсбук

Прокуратурата се захваща със смъртта на десетките загинали коне в Осоговска планина. В началото на годината конете в планината били 60, а днес вече са 30.

Бедстващите животни са рядка порода каракачански коне, които са на изчезване.

Конете са собственост на животновъда Петър Пищелов. Твърди, че ги е изгубил в планината. Той е получавал субдидия от 140 евро на кон.

Журналистката Лияна Панделиева заяви пред Bulgaruia ON AIR, че нито едно животно не заслужава това, което се е случило на тези коне. “Този случай трябва да е начало на поредица уволнения и оставки“, каза тя.
Здравко Лесичков, собственик на конна база, също не може да повярва, че някой ей така може да изгуби конете. По думите му, всичко просто се свежда до това, че са взети едни субсидии.
Соня Момчилова, ПР експерт, коментира също темата. Тя е категорична, че не може свободно да измират така конете и осъди политиката по раздаването на европарите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3781 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
az

2018.04.01 | 21:33

2
грешно е . грехота е !!! подсъдно трябва да е. ами все едно както преди години стимулираха раждаемостта-раждай (вземай на абордаж едни пари за живи същества) и после хвърляй ,губи,изоставяй....,че това са много и едри животни-игла в купа сено ли е изгубил!!!!
аз

2018.03.27 | 20:50

1
да не е игла е купа сено

Добави коментар

Водещи новини