Манолова представя законопроект за "личния фалит" и "вечния длъжник"

  • 27 март 2018 06:46

  • 2668
  • 0
Манолова представя законопроект за "личния фалит" и "вечния длъжник"
© Bulfoto (архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и фондация „Български институт за правни инициативи“ организират съвместен форум на тема „Уредба на фалита на физически лица в Република България – възможности и перспективи“, съобщиха от пресофиса на омбудсмана. 

Експерти, магистрати и представители на институциите ще дискутират проблемите, последиците и възможностите за нормативна уредба на личния фалит.

Омбудсманът Мая Манолова ще представи концепцията за новия законопроект за несъстоятелност на физическите лица. България е единствената държава в Европейския съюз, която няма законодателна уредба за личния фалит, а същевременно се наражда в топ 4 по лоши кредити в Европа.

Социологическа агенция „Глобал Метрикс“ ще оповести резултатите от първото национално изследване по въпросите на личния фалит Съдия Елизабет Стонг от Съда по несъстоятелността в Бруклин, Ню Йорк, ще сподели американския опит по темата. Във форума са поканени да участват министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, народни представители, евродепутати, магистрати и експерти, представители на Конституционния съд, на Висшия съдебен съвет, на синдикатите, работодателските, съсловните и граждански организации и др.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини